tiistai 13. tammikuuta 2015

Hevosten kunnossapito

Moi taas kaikki lukijat!

Ajateltiin tehdä postaus, jonka aiheena on hevosten ja etenkin kilpahevosten kunnossapito. Meidän isämme Timo Talvio on eläinlääkäri, jolla on monta vuotta kokemusta takana. Viime vuosina hän on käynyt monilla erikoiskursseilla hevoseläinlääkintään liittyen ja lisäksi hänellä on FEI-oikeudet. 

Me pidetään hevosistamme ympäri vuoden hyvää huolta eli jos ratsastuksessa tunnemme jossakin hevosessa jotain outoa, pyydetään isämme katsomaan sitä ja näin saadaan annettua tarvittu hoito. 

On ehdottoman tärkeää, että kisahevoset saavat ennaltaehkäisevää hoitoa niin valmennusten, kuin kisojen välissä.  Säännöllisellä eläinlääkärin hoidolla voidaan ehkäistä isompien vammojen syntyä. 

Ravautamme aina hevosemme kovalla rankan kisaviikonlopun jälkeen, jotta nähdään kunnolla miten ne liikkuvat. Myös pieni lääkkeellinen huolto on tarpeen, kun takana on paljon hyppäämistä. 

Kuluneen syksyn aikana isämme aloitti yhteistyön Hollannin maajoukkue eläinlääkäri Jan Greven kanssa. Jan tulee aina tänne meille pariksi päiväksi kerrallaan ja yhdessä he hoitavat useampia hevosia päivässä. Jan on täällä meillä juuri tälläkin hetkellä :)

Käytössä meidän isällä on todella hyvät laitteet, mm: kannettava markkinoiden johtava röntgen, ultraääni ja shockwave. Kaikki nämä ovat ehdottoman tärkeitä koneita isän työn kannalta! Kohta meille valmistuu tänne kotiin uusi hevosklinikka, mikä on ollut suunnitelmissa jo useamman vuoden ja nyt se vihdoin valmistuu, jes!:)


Postauksen tarkoituksena oli muistuttaa, kuinka tärkeää kilpahevosen terveyttä ylläpitävä ja vammoja ehkäisevä hoito on. 

Voidaan jossain välissä koittaa tehdä sitten semmoinen postaus, jossa esitellään enemmän "arkisia" hoitorutiineja kuten kengitys, jalkojen kylmäys jne! Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!:)

-Johanna & Eveliina-


9 kommenttia:

 1. Jee ihan super hyvä, vaikka ei mitään uutta tullutkaa :) ihanaa kun olette kerinnyt kirjottaa näin usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva että tykkäsit! On ollu kiva kirjottaa tänne pitkästä aikaa :)

   Poista
 2. Jos teette vastausvideon vastaustekstin sijaan niin voisitteko tekstittää sen videon myös? Koska tätä lukee myös kuurot lukijat :) postausehdotuksia; hevosten hoitotavat, suosikkimerkit hevosten varusteissa kuten loimet suojat yms

  VastaaPoista
 3. Valmentaako håkan walhman teitä tai onko valmentanut joskus? :)

  VastaaPoista
 4. Oii jes ihanaa että kirjoittelette taas! :)

  VastaaPoista
 5. Millon postaatte taas? Onko teillä ask käyttäjiä?
  Voitteko tehdä varuste postauksia?

  VastaaPoista
 6. Moi, Hyvä että teillä on lähellä oikean laiset laiteet ja isänne pääsee tarvitaessa nopeasti paikkalle jos huomaatte jotain poikeavaa.

  VastaaPoista